035 - 640 00 61 info@maatjesprojectgooi.nl

Maatjesproject Gooi- en Vechtstreek

Maak kennis met het Maatjesproject Gooi- en Vechtstreek!

Ben je op zoek naar contacten, vriendschap, zingeving of een andere manier om mee te doen aan de maatschappij? Of wil je je als vrijwilliger inzetten voor anderen? Dan ben je bij het Maatjesproject Gooi- en Vechtstreek aan het juiste adres.

Wat is het Maatjesproject Gooi- en Vechtstreek?

Het Maatjesproject verbindt mensen met elkaar om eenzaamheid en isolement tegen te gaan. We koppelen mensen die een maatje kunnen gebruiken, om samen leuke, leerzame, ontspannende of gezellige activiteiten te ondernemen.
Dit kan van alles zijn: samen koffie drinken, naar de film gaan, wandelen, fietsen, of een taal leren. Ook praktische ondersteuning bij het invullen van formulieren of het bezoeken van instanties is mogelijk.

Voor wie?

Ons multiculturele project is er voor mensen in de regio Gooi- en Vechtstreek die door psychosociale, psychiatrische of lichamelijke beperkingen in een isolement zijn geraakt.
We zijn een steun voor jong en oud met of zonder diagnose in de regio, waaronder Hilversum, Naarden, Muiden, Bussum, ’s Graveland, Kortenhoef, Loosdrecht, Ankeveen, Nederhorst den Berg, Breukeleveen en Weesp, 

Wat maakt ons uniek?

  • We koppelen op maat: We nemen de tijd om de hulpvrager en de vrijwilliger goed te leren kennen, zodat we een passende match kunnen maken.
  • We bieden diverse activiteiten: Naast gezellige uitstapjes, is er ook ruimte voor vrijwilligerswerk, taalondersteuning en praktische ondersteuning.
  • We hebben ervaren vrijwilligers: Onder onze vrijwilligers bevinden zich ook ervaringsdeskundigen, die weten wat het betekent om met een psychische of sociale beperking te leven.
  • We werken laagdrempelig: We zijn er voor iedereen, ongeacht achtergrond of problematiek.
  • Er zijn in Nederland meer vormen van psychisch-sociale initiatieven te vinden, maar die werken meestal alleen met mensen met een GGZ achtergrond. Het Maatjesproject is één van de weinige instellingen, die naast de vriendendienst ook vrijwilligerswerk of taalmaatjes bieden.

Onze doelstelling

Wij streven er niet alleen naar mensen uit hun sociale isolement halen, maar ook naar het vergroten van hun zelfvertrouwen en hun zelfredzaamheid.
Het Maatjesproject heeft bewezen dat emotionele vaardigheden worden vergroot, waardoor iedereen kan meedoen in onze multiculturele samenleving!

Oproep voor vrijwilligers!

Ben je een sociale en betrokken mens met tijd en zin om iets voor een ander te betekenen? Word dan vrijwilliger bij het Maatjesproject! We zoeken gemotiveerde mensen die minimaal 1 keer per 2 weken 2 uur met een maatje op pad willen gaan of met elkaar bellen.

Wil je meer weten over het Maatjesproject Gooi- en Vechtstreek? Of wil je je aanmelden als hulpvrager of vrijwilliger? Neem dan contact met ons op en bel 035 – 681 77 55.

Wil je direct meer informatie? Klik dan hier!